Çukurova Üniversitesi’nden mezun olan ve şu anda Doçent Doktor unvanına sahip olan Berna Kıran, akademisyenlik mesleğini ve kariyer yolculuğunu anlattı. Kıran, lisans eğitimini İşletme alanında tamamladıktan sonra yüksek lisans ve doktora eğitimini yine Çukurova Üniversitesi’nde almıştır. 2014 yılında sinirsel bulanık mantık modellemesi ile öngörü çalışması yaparak doktora tezini tamamlayan Kıran, o zamandan beri aynı kurumda çalışmaktadır.
Akademisyenlik mesleğine yönelmesindeki en büyük etkenlerden biri okuma sevgisi ve öğretmenlerinin etkisi olmuştur. İşletme alanında sayısal yöntemlerin önemini vurgulayan Kıran, bu alandaki uzmanlığını hem öğrencilere hem de sektöre aktarmaktadır.
Akademisyenlik mesleğinin olumlu yönlerini disiplinli çalışma ve sürekli öğrenme fırsatı olarak tanımlayan Kıran, aynı zamanda kadro sıkıntısı ve sürekli takipte olma zorunluluğu gibi zorluklara da dikkat çekmektedir.
Gençlere akademisyenlik mesleğini önerirken, disiplinli çalışma, kendini sürekli geliştirme ve emek verme gerekliliğini vurgulayan Kıran, torpilin olmadığı bir ortamda kendi başarı öyküsünü paylaşarak öğrencileri cesaretlendirmektedir.
Asistanlık sürecini de değerlendiren Kıran, bu dönemin zorluğunu ancak doğru çalışma ve disiplinle aşılabilir olduğunu belirtmektedir. Hocaların çantasını taşımak gibi yanlış bir algının asistanlık sürecine uymadığını vurgulayan Kıran, sınavlara girme ve akademik kriterlere uyum sağlama gerekliliğine dikkat çekmektedir.
Berna Kıran’ın akademisyenlik mesleği hakkındaki değerlendirmeleri, gençler için ilham verici bir yol haritası sunmaktadır.
KÜLTÜR & SANAT
10 gün önceKÜLTÜR & SANAT
11 gün önceKÜLTÜR & SANAT
11 gün önceKÜLTÜR & SANAT
11 gün önceKÜLTÜR & SANAT
11 gün önceKÜLTÜR & SANAT
11 gün önceKÜLTÜR & SANAT
11 gün önceVeri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.